2013. július 10., szerda

Türkiz-fehér esküvő



Az idei nyár második esküvői tortája volt nálam ez a hófehérben és türkizben játszó háromemeletes darab.
Különlegessége, hogy a menyasszony az esküvő időpontjában már a 7. hónapot kezdte meg pici babájával a pocakjában, ezért aztán egy kis pocakos menyasszony figura is készült a vőlegény mellé a nászpár díszítéshez.

Az esküvői dekorációban volt itt-ott egy kis türkiz szín, például a menyasszony hajában, a vőlegény nyakkendőjében, így a tortán is csak jelzésértékűen jelent meg, mégis feldobta az összhatást.
A torta hátuljára egy kis szalagos, selyem neglizsére emlékeztető megoldást készítettem, hogy dobjak valami kis extrát a dologba. :)


Tapasztalataim alapján azt mondhatom, hogy az ilyen látszólag egyszerű díszítésű tortákat a legnehezebb szépen megcsinálni, mert minden apró kis egyenetlenség rögtön ordítóan kiütközik. Ennél a tortánál is csúnyákat mondtam magamban, mire a vízszintes csíkokat felaplikáltam, amit házi fondantburkolóval különösen nehéz megcsinálni, mivel érzékenyebb azáltal, hogy nincs adalékanyagokkal rugalmassá téve. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy könnyebben szakad és gyorsabban ragad. :)
Szóval nagyon elgondolkodtam rajta, hogy ilyen esetekben váltani kellene, de miután nyári hónapokról beszélünk többnyire, a nálam alternatívaként számításba jövő marcipán hasonlóan érzékeny a hőmérséklet-ingadozásokra.

Belsőleg úgy nézett ki a torta, hogy az alsó szint a nagyon közkedvelt tejszínes csokikrémmel volt töltve, a második és harmadik emelet pedig joghurtos-szedressel vaníliás piskótában.

Sok boldogságot Ildi és Tamás! :)

6 megjegyzés:

  1. Imádom a türkiz-fehér kombinációt. És valóban a kis egyszerű fehér szín jelenti a legnagyobb .......én is tapasztaltam nemrégiben. De szépen megoldottad a meleg és a szín ellenére is. olyan kis kedves-Pixie-s lett.

    VálaszTörlés
  2. De kis aranyos! A figurákkal még szerethetőbb :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett, preciz munka.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails