2011. december 8., csütörtök

SAD második nap - Mesés torták


A viharnak köszönhetően szinte egész nap nem volt internet-elérhetőségem, ezért elnézést kérek azoktól, akik már nagyon várták a mai napra ígért torták bemutatását.
Ám, ami késik, nem múlik ugyebár, most már lehet gyönyörködni! :)

1. PiciJuci tortája



Juci tündéri aranyos tortát küldött nekem, nagyon tetszik ez a malackás-szánkós megoldás. :) A Tesz-Vesz város című rajzfilmsorozat egyik része alapján készült, de Juci dolgát megkönnyíthette, hogy a gyerkőceinek könyv formájában is megvan. A történet szerint Ólasi Úr megmenti Tesz-Vesz várom karácsonyát. :) A teljes sztorit nem ismerem, de az biztos, hogy nagyon ügyesen sikerült megragadnia a figurát és egy igazi téli hangulatú, gyerekeknek való tortát készítenie.
PiciJuci blogjában olvashattok részletesebben a torta készítéséről és megnézhetitek a többi szépséget is itt:

2. Vikvi tortái


Vikvi egy nagyon aranyos tortát küldött nekem, ami Hóember Tóniról szól, ezt a történetet még nem ismertem. 
Blogjában Vikvi elmeséli részletesen, hogyan készült, vaníliás piskótát töltött meg epres-pudingos krémmel, a burkoláshoz ő is házi fondantbevonatot használt, ezen a címen el tudjátok olvasni hogyan, valamint a mesét is teljes egészében: http://bbanyucikeszitenel.blogspot.com/2011/12/hoember-toni-torta-sad-2-fordulojara.html#axzz1fyVDAkYR


Vikvi egy extra hóemberes tortát is küldött még nekem, amit régebben készített, nagyon jó ötletet adhat vele azoknak, akik nem járatosak a burkolt torták készítésében, viszont tejszínhabos díszítéssel szívesen megpróbálkoznának. 

 3. Kiskukta tortája


Kiskukta blogját azt hiszem senkinek sem kell bemutatni. :) Ráadásul ő hívta életre ezt a jó kis játékot, ezúton is köszönöm neki, hogy engem bízott meg a második forduló lebonyolításával. A torta szokás szerint gyönyörű és aprólékosan kidolgozott.
Ő egy nem túl szokványos karácsonyi történetet jelenített meg torta formájában, Ariel tengeri karácsonyát.
A tortáról és a meséről részletesebben olvashattok Kiskuktánál itt: http://kiskukta.blogspot.com/2011/12/sad-2-ariel-tengeri-karacsonya.html

4. Zsuzsa tortája



Most két tortát is mutatok a Grincsről, sőt, nemsokára hármat, mert én is azzal készültem a Mikulás-bulira, de azt majd játékon kívül mutatom meg. :)
Az első Zsuzsa tortája, amit a családi kupaktanács nyomására készített el. :) A belseje Eszterházy típusú torta, diós piskótalapok, vaníliakrémmel, a bevonat fondant.  Zsuzsa elmesélte, hogy a gyerekek nevetve borzongtak tőle otthon, úgyhogy nagy sikere volt az biztos. :)
Zsuzsa tortáit és süteményeit is meg tudjátok nézni saját blogjában, ajánlom figyelmetekbe: http://teller-cake.blogspot.com/2011/12/sad-2-torta-grincs-torta.html

5. Solyi tortája


Solyi is a Grincs történet választotta tortája témájául, csak figurás verzióban.
Meg kell, hogy mondjam, nem lehetett egyszerű megcsinálni, de nagyon jól megoldotta a dolgot. Azért mondom ezt, mert a figurán látszik, hogy a súlypontját a hátán lévő zsák miatt nagyon meg kellett találni, hogy így meg tudjon állni, úgyhogy minden elismerésem, látszik, hogy Solyi már nem kezdő a tortakészítés terén. 
Bevonatként Solyi tejszínhabot használt, a többi díszítést pedig fondantból készítette. A torta ráadásul töltelékében is a karácsonyt idézi, mézeskalácsos ízesítésű krémmel töltötte meg, melynek receptjét a blogban is elolvashatjátok: http://sutnicake.blogspot.com/2011/12/grincs.html

Ezek a torták is nagyon klasszak voltak, nemigaz?! Holnap jön a következő adag. :)

7 megjegyzés:

  1. De szépek!! Ólasi Úr különösen tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon helyes mindegyik torta! Ügyesek a készítőik. Te pedig azért érdemelsz dícséretet, amiért felvállaltad ezt az ügyet.

    VálaszTörlés
  3. Jaaj, de várom már a következőt! :) Na és nem titkoltan a sajátomat is viszont itt nálad :D Mindegyik nagyon ötletes ezek közül is :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek a torták! Imádom ezeket a mesés tortákat is! :)))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon ötletes és szép mindegyik munka, köszönöm, hogy én is részt vehettem! Az e-mail-es kérdésre válaszolva: igen, én gyúrtam a burkolásra felhasznált fondant. Nagyon várom a többi tortát!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon tetszenek :) A grincs nekem eszembe se jutott :) De nagyon jók :)

    VálaszTörlés
  7. Szép tortákat csináltatok! Gratulálok!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails